msen

Berita Terkini PPN

Previous Next

MESYUARAT PENYELARASAN DAN BANTUAN JAWATANKUASA PENGURUSAN BENCANA DALAM PEMBUKAAN PUSAT KUARANTIN DAN RAWATAN COVID-19 BERISIKO RENDAH (PKRC) SELURUH NEGARA

Bintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif
 

​KOTA BHARU: Rabu 7 Jamadil Akhir 1442H bersamaan dengan 20 Januari 2021, berlangsungnya MESYUARAT PENYELARASAN DAN BANTUAN JAWATANKUASA PENGURUSAN BENCANA DALAM PEMBUKAAN PUSAT KUARANTIN DAN RAWATAN COVID-19 BERISIKO RENDAH (PKRC) SELURUH NEGARA yang dipengerusikan oleh Tuan Zakaria bin shaaban, Timbalan Ketua Pengarah (Sektor Pelaksanaan Operasi), Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA). Dengan menggunakan paltform zoom meeting, mesyuarat ini berlangsung dengan mematuhi SOP PKP sepertimana yang telah ditetapkan. 

Beberapa perkara penting telah dibincangkan dimana Kerajaan telah mengaktifkan beberapa Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 Berisiko Rendah (PKRC) bagi menampung peningkatan ketara kes positif COVID-19 dalam negara. Setakat ini, terdapat lebih 100 bilangan PKRC yang beroperasi di seluruh negara dan terdapat keperluan bagi menyelaras pengoperasian PKRC dalam memastikan pengurusan bencana negara terus berjalan dengan sistematik. Penyelerasan berjaya dibuat dalam memastikan semua bantuan, keperluan dan kemudahan dapat disediakan disemua pusat kuarantin tersebut.

 

Hubungi Kami

Pejabat Pembangunan Negeri Kelantan
JKR 7, Kompleks Kota Darulnaim,
15503 Kota Bharu,
Kelantan
Telefon: 09-7481180
Faks: 09-7462734
Emel: pejppn@kelantan.gov.my

Penafian

Pejabat Pembangunan Negeri Kelantan tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan atau kerugian yang disebabkan oleh data yang diperolehi dari laman web ini.
  • Kemaskini Terakhir : Rabu 24 Februari 2021.

Bilangan Pengunjung

Hari IniHari Ini181
KelmarinKelmarin249
Minggu IniMinggu Ini1764
Bulan IniBulan Ini5337
KeseluruhanKeseluruhan383589

Dasar Privasi | Penafian | Notis Hakcipta | Polisi Keselamatan | Peta Laman  | Soalan Lazim | Data Terbuka Sektor Awam

© Hakcipta Terpelihara Pejabat Pembangunan Negeri Kelantan 2019