msen

Info Perkhidmatan Atas Talian

E-Banjir

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

E-Banjir merupakan Sistem Pengurusan Data Bencana Banjir bagi Negeri Kelantan yang dibangunkan oleh Pejabat Pembangunan Negeri Kelantan (PPN) pada Tahun 2009 dan masih digunakan sehingga kini. Sistem ini dibangunkan hasil inisiatif PPN selaku Urusetia Pusat Kawalan Operasi Banjir (PKOB) Negeri Kelantan untuk memudahkan pengurusan data dan maklumat dalam urusan kawalselia operasi banjir. E-Banjir menggunakan konsep data berpusat dimana PKOB negeri akan menjadi penyelaras maklumat-maklumat yang dibekalkan oleh semua PKOB jajahan/agensi Negeri Kelantan.

Pembangunan sistem ini mencakupi dua (2) komponen utama iaitu admin dan laman portal, dimana penggunaannya adalah menyeluruh kepada PKOB Negeri, PKOB Jajahan dan Agensi serta boleh dicapai oleh orang awam. Sistem Pengurusan Data diuruselia oleh admin di PKOB Negeri, Jajahan dan Agensi manakala maklumat tersebut boleh dicapai oleh orang awam di laman portal e-banjir. oleh itu, e-banjir merupakan medium utama bagi Kerajaan Negeri Kelantan dalam menguruskan dan menyampaikan maklumat berkenaan bencana banjir kepada orang ramai.

Pautan ke Laman Web E-Banjir http://ebanjir.kelantan.gov.my/

 

Hubungi Kami

Pejabat Pembangunan Negeri Kelantan
JKR 7, Kompleks Kota Darulnaim,
15503 Kota Bharu,
Kelantan
Telefon: 09-7481180
Faks: 09-7462734
Emel: pejppn@kelantan.gov.my

Penafian

Pejabat Pembangunan Negeri Kelantan tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan atau kerugian yang disebabkan oleh data yang diperolehi dari laman web ini.
  • Kemaskini Terakhir : Wednesday 24 February 2021.

Bilangan Pengunjung

Hari IniHari Ini93
KelmarinKelmarin478
Minggu IniMinggu Ini93
Bulan IniBulan Ini3869
KeseluruhanKeseluruhan336910

Dasar Privasi | Penafian | Notis Hakcipta | Polisi Keselamatan | Peta Laman  | Soalan Lazim | Data Terbuka Sektor Awam

© Hakcipta Terpelihara Pejabat Pembangunan Negeri Kelantan 2019